Αΰλων ωδές

Με το μικρό όνομα Ρίτα
13 Ιανουαρίου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στo πλαίσιo του 7ου Φεστιβάλ Greentheater 2016 , στο θέατρο Αρχαίων Κλεώνων Νεμέας, πραγματοποιείται στις 15-16&17 Ιουλίου τριήμερο αφιέρωμα στην Ψαλτική Τέχνη, με τη συνεργασία και επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ θα ερμηνευτούν βυζαντινοί ύμνοι από δέκα βυζαντινές χορωδίες, τις αντιπροσωπευτικότερες της Πελοποννήσου, καθώς και από την παιδική χορωδία Καλαμάτας και τη νεανική Βυζαντινή χορωδία «Πανύμνητος» της καθηγήτριας κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου καθώς και τη Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς» με χοράρχη τον Καθηγητή Βυζαντινής μουσικής και Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο.

Κατά το ίδιο φεστιβάλ τιμητικά θα συμμετέχει ο χορός ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», υπό τη χοραρχία του Αχιλλέα Χαλδαιάκη, αλλά και η βυζαντινή χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αθηνών, υπό τη χοραρχία του κ. Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα. Στην εκδήλωση θα αποδώσουν επιπλέον δημοτικά τραγούδια (αλλά και βυζαντινούς ύμνους) οι λαϊκοί καλλιτέχνες Γλυκερία, Ζαχαρίας Καρούνης, Ηλίας Κλωναρίδης και Δημήτρης Σακαλής, με συνοδεία ορχήστρας από παραδοσιακά όργανα.

epistoli

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Ως κοινή πρόθεση, οργανωτών και μετεχόντων, ορίζεται η απόπειρα ανάδειξης ενός λαμπρού μουσικού πολιτισμού των Ελλήνων. Γι’ αυτό και Μουσικά Σχολεία, Ωδεία και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής καλούνται να συμμετάσχουν και συντελέσουν στη διάδοση αυτού του ιδιαίτερου μουσικού αφιερώματος. Η δόκιμη καλλιτεχνική ενασχόληση της νέας γενιάς με την Ψαλτική Τέχνη και την βυζαντινή μουσική θα διασφαλίσει αναμφίβολα την αίσια συνέχιση της μακραίωνης αυτής ελληνικής μουσικής παράδοσης.
post_42

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Secured By miniOrange